Varför ger vi upp så enkelt?

Våra hjärnor är kopplade till att ge upp enkelt, det är normalt. Mänskliga varelser tros handla enligt ”Pleasure Principle”, den omedelbara tillfredsställelsen:

Omedelbar tillfredsställelse är önskan att uppleva glädje eller uppfyllelse utan dröjsmål eller uppskjutande. I grund och botten är det när du vill ha det; och du vill ha det nu.
Våra hjärnor är kopplade till omedelbara belöningar i gengäld. Vi är födda för att leta efter omedelbar tillfredsställelse eftersom det i antiken var att få omedelbara fördelar nödvändigt för att överleva. Vi är väldigt presentorienterade, och så när vi inte får det vi vill omedelbart blir vi oroliga och vill ge upp.

Ja, så då och då är det normalt att vilja ge upp. Men att ge upp är inte okej.

Du kanske är besviken eller trött eftersom du inte har lyckats ännu efter massor av tester, eller kanske du upplever något av dessa: Varför vi tappar motivation en gång i taget och hur du åtgärdar det

Men ge inte upp ännu för ingenting värt att ha kommer lätt.

 

Konsekvensen av att ge upp för tidigt

Omedelbar framgång är alltid en myt. Många framgångsrika människor misslyckades hundratals gånger, om de valde att ge upp i stället för att arbeta hårdare för att nå sina mål, skulle de aldrig lyckas.

Till exempel hade Walt Disney fått sparken av en tidningsredaktör tidigare för att han ”saknade fantasi och inte hade några goda idéer.” Om han gav upp att föreställa sig och drömma om stora idéer, skulle han inte ha hittat den framgångsrika Disney-verksamheten.

Och låt oss ta den berömda fotbollsspelaren David Beckham som ett annat exempel. Han hade en stillestånd efter att han fick ett rött kort i VM-matchen mot Argentina 1998. England-laget kunde inte ta sig till nästa omgång och alla hatade honom och skyllde honom för det. Om Beckham slutade spela fotboll, skulle vi inte se den framgångsrika spelaren leda olika lag och bli en av de mest legendariska spelarna i historien.

Om du ger upp nu, ger du upp den mycket ljusa framtiden och de fantastiska resultaten du kommer att få.

Ta reda på i denna artikel varför att ge upp inte är ett alternativ.

8 saker att göra när du känner för att ge upp

Gör vad ditt framtida jag kommer att tacka dig för, inte ångra. Här är 8 saker att göra när du känner att du vill ge upp.

 

1. Kom ihåg varför du började och hur mycket du verkligen ville ha det

Tänk tillbaka till det ögonblick som detta projekt, mål eller koncept utformades. Kommer du ihåg glädjen och spänningen i äventyret framöver? I början hade du ett mål i åtanke; en vacker bild etsad i ditt sinne för den färdiga uppgiften. Början var enkel; genomföra har blivit svårt.

Att gå tillbaka till början sätter fokus på syftet med din strävan. Minnet om förväntan på det jobb som uppnåtts rörs upp igen när du börjar fundera på orsaken till att du började i första hand. Andas in djupt och minns ditt syfte.

 

2. Titta på orsaken till att du vill ge upp.

Känslorna av att vilja sluta kan vara överväldigande. Den allmänna känslan är inte klar; titta på orsakerna till att du vill sluta. Är du fysiskt trött? Har du tappats av saker och inte tagit hand om dig själv i processen? Känner du lite stöd? Saknar du förmåga? Har du stött på några svårigheter som du är oförberedd på? Behöver du bara ta ett steg tillbaka innan du fortsätter?

Det finns många skäl till varför du kanske vill sluta. Du håller ju faktiskt inte på med att ge ut en egen bok, så skärp dig. Var noga med att ta reda på vad de verkliga frågorna är och tackla dem specifikt. När du ser vad som orsakar känslan kan du ta itu med den.

 

3. Bild i ditt sinne det ultimata resultatet

Tänk på bilden av slutresultatet. En visualisering av vad du vill åstadkomma kommer att hålla dig framåt. Jag menar, allvarligt, du vill inte stoppa igenom. Känslan av att vara kvittare är inte trevlig. Du är en vinnare! Kom ihåg slagordet: segerns spänning eller besvärens besvär!

Varje gång du vill sluta, fråga dig själv, vill du ha spänningen i seger? Eller vill du snarare besväret? Trycka på; du kan göra det här.

Så här kan du hålla dig motiverad och fortsätta även under de svåra tiderna.

 

4. Gör en plan och ha en säkerhetskopia

Innan du åtar dig något, ska du alltid ha en beskrivd handlingsplan.

Det finns olika sätt detta kan göras. Du kan skriva en lista, skapa ett breakout-diagram eller bilda en checklista för uppgifter som har slutförts under vägen. Genom att ha en plan på plats, när du känner för att ge upp kan du titta på planen och fokusera på de steg som behövs för att nå målet.

Ha också en backupplan i åtanke innan du börjar. på det här sättet när du är frustrerad och vill ge upp, kommer du att ha en alternativ plan för att vidta åtgärder.

Livet kommer att slå dig ibland, men ge inte upp!

 

5. Hitta support från andra

Var inte isolerad med en filmblogg eller dölj dina känslor av frustration och var inte rädd för att söka stöd från andra. Nå ut till familj, vänner, medarbetare eller till och med onlineforum för att hitta någon du kan prata med och bli av med vad som drar dig ner och som får dig att vilja sluta.

Jag lovar att det finns så många andra människor där ute som kämpar med känslor av tvivel, rädsla och frustration precis som du är. Att hitta en annan person som har genomgått en liknande kris kommer att stärka din beslutsamhet och hjälpa dig att komma tillbaka på kursen.

Här är fler sätt att hjälpa dig att känna dig inspirerad: Hur du känner dig inspirerad när du har tappat motivering

 

6. Var tacksam för de goda sakerna medan du kämpar.

Ja, du kanske vill ge upp. Ja, du kämpar. Ja, du är överväldigad just nu. Jag vet att detta kan verka som en konstig sak att säga, men kom ihåg att vara tacksam. Detta är viktigt i en fjädrande tankesätt.

När du känner för att ge upp, sluta och skapa en lista över de saker du är tacksam för i ditt liv. Du har så mycket positivitet i ditt liv att vara tacksam för. När du flyttar ditt fokus till att bli tacksam för alla saker tar uppgifter som verkar överväldigande ett nytt ljus. Hur du tittar på situationerna runt dig beror på attityden du tittar på dem med. Ta på dig en tacksamhet och du kommer att bli förvånad över skillnaden det gör.

 

7. Fira dina segrar, ingen sak hur små de verkar

Du förtjänar att erkänna alla segrar du gjort under vägen. I stället för att känna dig överväldigad över det du har kvar att göra, skriv ut en lista över prestationer du redan har gjort, oavsett hur små de kan tyckas.

Genom att fira dina framsteg kommer du att förnya din energi för att slutföra det du gör. När du ser allt du har gjort kommer det att locka dig att vidta ytterligare åtgärder tills mållinjen.

Ge inte upp!

 

8. Ha motiverande påminnelser överallt

Här är några av mina favoritmotivationscitationstecken, gör dem till din tapet eller bara sätter citaten på skrivbordet! Ge inte upp! Ge aldrig någonsin upp!

Ge aldrig upp något du verkligen vill ha. Det är svårt att vänta men svårare att ångra.